Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api
Bahan A:
1 kg siput sedut - potong belakangnya dan bersihkan
2 cawan santan cair
2 santan pekat
1 biji ubi keladi - potong kecil dan rebus
1 helai daun kunyit - disiat
Bahan Kisar:
20 tangkai cili api - tambah atau kurangkan ikut citarasa pedas
3 ulas bawang kecil
1 sudu garam kasar/ secukup rasa
1 inci kunyit hidup/ 1 sudu kecil serbuk kunyit
Cara Penyediaan:
1. Masukkan semua bahan kecuali santan pekat dalam periuk. Panaskan atas api kecil sambil dikacau sekali sekala sehingga mendidih.
2. Masukkan santan pekat sambil dikacau sekali sekala sehingga mendidih sekali lagi.
3. Angkat dan hidangkan bersama nasi.
MY FAVOURITE…HAHA…
SIPUT SEDUT MASAK CILI API…
SEDUT…SEDUT….
No comments:
Post a Comment